marți, 26 iunie 2012

Elisabeta Iosivoni- Dantelă cu motive florale

cărţi+meşteşuguri
Lucrarea autoarei Elisabeta Iosivoni prezintă intr-o formă cu totul nouă imbinarea armonioasă intre diferitele motive florale croşetate şi lasetă pe un fond de barete.

Caracteristic acestui gen de dantelă este faptul că florile şi frunzele se execută cu croşeta după care se insăilează pe pânză impreună cu laseta, iar fondul se lucrează in barete.
Dantelele din lasetă prezentate in această lucrare sunt realizate fără puncte de broderie in interiorul frunzelor şi al florilor.
Acestea s-au inlocuit prin motive florale croşetate. Multe din modelele prezentate se pot insă executa şi cu obişnuitele puncte de broderie cu condiţia să se insăileze lasetă pe linia de contur. 

Lucrarea prezintă un număr de aproximativ 50 de modele dintre care majoritatea cu motive florale stilizate. Planşele redau modelul in mărime naturală.
Cartea se adresează tuturor amatorilor de muncă la domiciliu, modelele prezentate putând fi realizate prin colaborare.

In zilele noastre când dantela este tot mai căutată şi apreciată, se descoperă unghiuri şi tehnici noi care improspătează şi infloresc arta străveche.
Astfel, la vechiul mod de lucru se adaugă noul mod de gândire, sensibilitatea, frumosul şi o tehnică nouă ca să fie in pas cu cerinţele epocii.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...