marți, 20 decembrie 2011

Vintage necklaces

Glass, metal, leather, amber, put together to be a pleasure for the eye. Amber, as we well know, is a 260 milions years old material that can be carved as jewel.
These vintage necklaces are enough old to prove their origins.
accesorii+vintage+vintage+necklaces
accesorii+vintage+vintage+necklaces
accesorii+vintage+vintage+necklaces

duminică, 4 decembrie 2011

Macrame


cărţi+meşteşuguri+Macrame

cărţi+meşteşuguri+Macrame

Măiestria iniţiaţilor in impletituri culminează cu macrame-ul care reprezintă una din minunatele indeletniciri artistice născute din necesitate.
Potrivit Wikipedia, macrame-ul reprezintă o formă de artă textilă prin care produsele sunt innodate şi nu ţesute sau tricotate. Cei mai exprimentaţi lucrători de macrame sunt marinarii care se indeletniceau cu felurite soiuri de impletituri cunoscute sub denumirea de nod marinăresc. Totuşi, pe vremea lui Alexadru Macedon, o impletitură stranie l-a pus pe acesta la incercarea de a demonstra că era discipolul lui Aristotel: Nodul Gordian.
Nodul gordian lega jugul de oiştea carului de luptă al legendarului intemeietor al Imperiului frigian din Asia Mică (Gordion). Dupa spusele unui oracol, cel care reuşea să desfacă nodul urma să devină stăpânul Asiei. In 333 i.Hr. Alexandru cel Mare a rezolvat uşor problema: a tăiat nodul cu sabia. Astăzi expresia este folosită in sens figurat şi desemnează rezolvarea unei probleme complexe prin mijloace neobişnuite.

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Cadouri croşetate

Cadouri+croşetate+Decoraţiuni+croşetate
Decoraţiune croşetată pentru carafă şi pahare
Carafa cu apă rece care insoţea şerbet-ul de trandafiri sau cacao, se golea cu fiecare nou musafir sosit la o şuetă amicală despre toate cele... Scenetele româneşti cu savoarea lor, evocă şueta cu dulceaţă sau şerbet de pe vremuri. Amarul vieţii indulcit de o linguriţă de dulceaţă, "stins" cu o inghiţitură de apă...
Decoraţiunea croşetată din bumbac şi decorată cu aplicaţii de cotton perle, putând fi oricând un cadou croşetat, include şi o simbolistică mistică: 12+1 pahare şi Carafa care conţine intreaga cantitate de apă ce intră in toate paharele, până la ultimul. Esoterie şi croşeturi... Subtilă asociere simbolistică pentru cei ce scrutează Nevăzutul... Valoarea unui dar constă in consistenţa Simbolului pe care il include, nicidecum in preţul falic al achiziţiei.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...